Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης 2022-2023

Το θέμα “απώλεια βάρουσ” με ιατρικές μεθόδους ήταν το αντικείμενο ενός από τα μαθήματα που διοργανώνει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης που πραγματοποιεί για 9η συνεχή χρονιά. Το αδυνάτισμα σε σοβαρές περιπτώσεις είναι αμιγώς αντικείμενο ομάδας ειδικών ιατρών.

Τα κιλά στην κοιλιά (κεντρική παχυσαρκία) είναι παράγοντας υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, προβλήματα αγγείων, αναπνευστικά προβλήματα και πόυς στη μέση, στα ισχία και στα γόνατα.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα επίκαιρα ιατρικά θέματα από διακεκριμένους ομιλητές και αξιολογείται με 68 μόρια (CME Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται ημέρα Τετάρτη 13:00-15:00 και προβάλλεται σε απευθείας μετάδοση, μέσω live streaming.
Χαρησ Παππησ Ιατρικο Αθηνων απώλεια βαρουσ

Η παρουσία του Χ. Παππή είναι συνεχής σε κάθε δραστηριότητα συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης νέων ιατρών και φοιτητών. 

Η λαπαροσκοπικη περέμβαση για απώλεια βαρουσ είναι η πλεον ενδεδειγμένη λύση στην περίπτωση της σοβαρής παχυσαρκίας. Η Παχυσαρκία είναι Νόσος και  οσο την αντιμετωπίζουμε ως αισθητικό πρόβλημα, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται με ρυθμούς Πανδημίας και καταστροφικά αποτελέσματα σε επίπεδο νόσων και θανάτων.

Η συνειδιητοποίηση όσων πάσχουν από παχυσαρκία είναι ευθύνη των ειδικών ιατρών που είναι οι μόνοι αρμόδιοι να προτείνουν λύσεις για απώλεια βαρουσ με συντηρητικά μέσα ή επεμβατικούς τρόπους. 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση στο στομάχι είναι σήμερα η πλέον ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη αντιμετώπιση για την απώλεια βάρουσ στις περιπτώσεις Σοβαρής Παχυσαρκίας (Νοσογόνος Παχυσαρκία). 

Η ενημέρωση είναι η μόνη σωστή επιλογή! Παρακολουθήστε την εισήγηση του κ. Παππή.