Δε χρειάζεται να χάνετε χρόνο στην αναμονή
Δώστε μας κάποια στοιχεία πριν φτάσετε στο ραντεβού σας!
Leave your contact information and let us call you for an appointment.
Τι περιλαμβάνει η Προεγχειρητική Προετοιμασία;
Προεγχειρητική Προετοιμασία Τι περιλαμβάνει; Το μεγαλύτερο μέρος της προεγχειρητικής ετοιμασίας έχει ήδη γίνει κατά τη διαδικασία της προσωπικής μας σκέψης και προβληματισμών, της αναλυτικής ενημέρωσης από το γιατρό μας και της τελικής διαμόρφωσης στο μυαλό μας, ότι έχουμε αποφασίσει κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή μας. Όταν οι ημέρες προ του χειρουργείου είναι γεμάτες χαμόγελα και αισιοδοξία, με το λογικό άγχος που μπορεί να υπάρχει, τότε έχουν γίνει όλα σωστά!!
Τι περιλαμβάνει ο Προεγχειρητικός έλεγχος εκτός Νοσοκομείου;
Πριν την τελική ευθεία προς το χειρουργείο, ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει ως προς εξετάσεις και γιατρούς που είναι απαραίτητο να ελέγξουν την υγεία σας. Κάποιες αιματολογικές εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν για την καταγραφή της κατάστασης του οργανισμού προ επέμβασης, ώστε τυχόν ανεπάρκειες σε βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία να γίνουν γνωστές και να αντιμετωπιστούν, αλλά και να διασφαλιστεί η μη ύπαρξη άλλου προβλήματος, που θα ήταν εμπόδιο σε ένα χειρουργείο.
Κατόπιν, γίνεται η προεγχειρητική αξιολόγηση. Μπορεί να χρειαστεί Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος και Ψυχίατρος, είναι κάποιες ειδικότητες που πιθανότατα θα σας δουν. Συχνά η διαδικασία φαίνεται τυπική, αλλά έχει προκύψει από σειρά πρωτοκόλλων, που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.
Τι περιλαμβάνει ο Προεγχειρητικός έλεγχος στο Νοσοκομείο; ;
Ο κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος στο Νοσοκομείο λίγες ημέρες προ της επέμβασης έχει να κάνει με την ετοιμότητα του οργανισμού για ένα χειρουργείο με ασφάλεια. Βασικές αιματολογικές εξετάσεις, καρδιολογικός έλεγχος και ακτινογραφία θώρακος ολοκληρώνουν τον κύκλο των ελέγχων και οδηγούν στην ημέρα που θα αλλάξει τη ζωή σας!
Τι πρέπει να ετοιμάσει κανείς από το σπίτι;
Το πιο σημαντικό είναι η πεποίθηση για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα! Η καλή μας διάθεση πρέπει να είναι το πρώτο που θα πάρουμε μαζί μας για τις ημέρες νοσηλείας! Ελάχιστα προσωπικά είδη (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και πιτζάμες) είναι αρκετά. Για τις γυναίκες, δεν απαγορεύονται βασικά είδη προσωπικής περιποίησης, ώστε να νιώθουν άνετα και στο Νοσοκομείο. Άλλωστε, η πολύ μικρή παραμονή εντός (24-48 ώρες) δεν προϋποθέτουν γεμάτη βαλίτσα!