Η χειρουργικη παχυσαρκιασ γινεται σήμερα μόνο λαπαροσκοπικά και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη γρήγορη ανάρρωση και την ασφάλεια. Έτσι, ο Χ. Παππής επιτυγχάνει να διοργανώσει το 2018 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Παχυσαρκίας, XVIII Congress of IFSO-EC με τη συμμετοχή παγκοσμίου κύρους Χειρουργών.

Από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν διεθνούς φήμης χειρουργοί στην Αθήνα, για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μεταδόσουν γνώση σε νεώτερους! 

Η χειρουργικη παχυσαρκιασ είναι η σύγχρονη προσέγγιση στη Σοβαρή Παχυσαρκία (Νοσογόνος Παχυσαρκία) αλλά και στα μεταβολικά νοσήματα (όπως ο Διαβήτης τύπου 2). η εφαρμογή της είναι η μόνη λύση, όταν τα κιλά είναι πολλά! Το αδυνάτισμα με χειρουργικη επεμβαση είναι σε αυτές τις περιπτώσεις μονόδρομος.

Το Συνέδριο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας στον τομέα της χειρουργικη παχυσαρκιασ, αλλά και των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχονται στη χώρα μας.

χειρουργικη παχυσαρκιασ

Το 2018 ο Χ. Παππής συνέχισε την πρωτοποριακή του δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας διεθνούς φήμης χειρουργούς να μοιραστούν με τους Έλληνες συναδέλφους τους την εμπειρία τους.

Έτσι, διοργανώνει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων στην Αθήνα. Ένα Συνέδριο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, κάνοντας τεχνικές και γνώσεις στη χειρουργικη παχυσαρκιασ να ανταλλάσσονται μεταξύ ξένων και Ελλήνων χειρουργών αλλά και διαβητολόγων και ενδοκρινολόγων. 

Η χειρουργικη παχυσαρκιασ είναι μόνη αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη λύση στη Σοβαρή (νοσογόνο) Παχυσαρκίας. Οι εξελίξεις τρέχουν κάνοντας αυτή την επιλογή ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία.