Στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, συζητήθηκαν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στην χειρουργικη παχυσαρκιασ υπό την Προεδρία του κ. Χ. Παππή, στις 26-28 Μαΐου 2023 στην Αθήνα.

χειρουργικη παχυσαρκιασ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργικη παχυσαρκιασ αναπτύχθηκαν από Έλληνες και διακεκριμένους ξένους χειρουργούς.

Βασιζόμενοι στην εμπειρία της ελάχιστα eπεμβατική xειρουργική Χειρουργική με Λαπαροσκόπηση και στηρίζοντας την ανάπτυξη αυτής σήμερα, στοχεύσαμε στην αναφορά, ενημέρωση και εκπαίδευση και στην Ρομποτική Χειρουργική, θεωρώντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο κλάδο της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής. 

Αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας με λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις συνδυάζονται σήμερα συχνά με τα καινούργια φάρμακα κατά της Παχυσαρκίας και του Διαβήτη τύπου 2. Έτσι, η συνεργασία διαβητολόγων και χειρουργών είναι πια δεδομένη και κάνουν την αντιμετώπιση των νόσων αυτών πιο αποτελεσματική.

Η χειρουργική είναι αποδεδειγμένα σήμερα η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπιση της σοβαρής παχυσαρκίας και ένα πολύ δυνατό όπλο για την ύφεση ή και τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τα φάρμακα που βγαίνουν στην αγορά προέρχονται από τις ορμόνες που βρέθηκε ότι εκκρίνονται από το έντερο μετά τις επεμβάσεις για την απώλεια βάρους. Είναι πια επιστημονικά σαφές, ότι σε πολλές περιπτώσεις ο συνδυασμός των μεθόδων μπορούν να πετύχουν την σωστή αντιμετώπιση παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.