Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ασχολούμαι με το αντικείμενο της Χειρουργικής της νοσογόνου παχυσαρκίας πάνω από 18 χρόνια και έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλά Συνέδρια και Σεμινάρια, ενώ έχω διατελέσει σε υψηλές θέσεις επιστημονικών εταιρειών. Έχοντας δει, συνομιλήσει και αντιμετωπίσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας με υπερβολικά πολλά κιλά, μπορώ, ίσως περισσότερο από τον καθένα, να καταλάβω τα προβλήματα που δημιουργεί η παχυσαρκία και επηρεάζει την καθημερινή ποιότητα ζωής τους.
Επιπλέον, έχοντας μελετήσει σε βάθος την επίπτωση της παχυσαρκίας σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, καθιστώντας την ομάδα αυτή των ασθενών υψηλού κινδύνου, οφείλω να καταβάλω κάθε προσπάθεια να αλλάξω το μέλλον τους. Το πρόβλημα δεν είναι αισθητικό. Μιλάμε για μια πολύ σοβαρή νόσο όταν τα κιλά υπερβαίνουν κατά πολύ το φυσιολογικό. Μια νόσος που ύπουλα εγκαθιστά βλάβες στον οργανισμό, οι οποίες θα φανούν και θα συσσωρευθούν στην πορεία των ετών.
Σήμερα, η πιο σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι η χειρουργική της νοσογόνου παχυσαρκίας. Όλοι οι διεθνείς Οργανισμοί και Επιστημονικές Εταιρείες συνιστούν τη χρήση των μεθόδων αυτών σε ασθενείς με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) πάνω από 35. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, διατηρούνται σε βάθος χρόνου και οι επεμβάσεις είναι πάρα πολύ ασφαλείς. Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μια επανάσταση στον τομέα της αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη! Οι αρρύθμιστοι ή δυσρρύθμιστοι παχύσαρκοι διαβητικοί πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν πλέον και την επιλογή της χειρουργικής αντιμετώπισης της νόσου τους.

Επιδιώξτε τη σωστή ενημέρωση! Πάρτε την απόφαση να αλλάξετε τη ζωή σας σήμερα! Όταν μια νόσος δεν αντιμετωπίζεται με συντηρητικά μέσα (δίαιτες, φάρμακα) πρέπει να καταφεύγει κανείς στη χειρουργική λύση. Μην σπαταλάτε τα χρόνια που περνάνε εγκλωβισμένοι σε ένα σώμα που δεν σας αξίζει! Η γνώση προερχόμενη από ειδικούς μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σας ακόμα και στις φοβίες σας. Μόνο τότε θα είστε σε θέση να πάρετε σωστές αποφάσεις για το μέλλον σας και των παιδιών σας. Είναι κρίμα να υπάρχει λύση ασφαλής και μακροχρόνια και να ταλαιπωρείται κανείς με προσωρινά μέτρα χωρίς αύριο και με κόστος την οργανική και ψυχική του υγεία!