Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής δεν απαιτούνται πια μεγάλες και επώδυνες τομές για να προσεγγίσουμε το πρόβλημα της παχυσαρκίας που δε λύνεται με άλλα μέσα.

bariclip

Πλέον με τη μέθοδο τοποθέτησης Bariclip (ενός κλιπ σιλικόνης) στο στομάχι μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος του ΧΩΡΙΣ να το ‘κόβουμε’. Απλά με 4-5 μικρές τομές των 5-10mm μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις επεμβάσεις διάρκειας 40-50’, ώστε η κινητοποίηση να είναι άμεση, η αναχώρηση από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα, η επάνοδος στη φυσιολογική δραστηριότητα σύντομη και το αισθητικό αποτέλεσμα πολύ καλό.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που μελετάται και εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου και προήλθε από τη σκέψη να μιμηθεί κανείς την αποδεδειγμένα αποτελεσματική βαριατρική επέμβαση επιμήκους γαστρεκτομής (γνωστή και ως «μανίκι») χωρίς να χρειάζεται να κόψει κανείς το στομάχι! Αυτό την κάνει πλήρως αναστρέψιμη, εξαλείφει τις επιπλοκές και μειώνει την νοσηλεία και την ανάρρωση.

Η απόφαση για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά είναι καθαρά προσωπική. Η μέθοδος του κλιπ του στομάχου έρχεται να βοηθήσει στη δραστική μείωση της υπερκατανάλωσης τροφής και να συνδράμει σε μια καινούργια άποψη διατροφικών συνηθειών.
Απευθύνεται σε άτομα που έχουν 10-25 κιλά περιττά και όχι για σοβαρά νοσογόνα παχύσαρκους! Στην τελευταία κατηγορία μιλάμε για μια σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται άλλες παρεμβάσεις.